Vacature bij Woongroep Mozart

Home » Nieuws » Geen categorie » Vacature bij Woongroep Mozart


Vacature bij Woongroep Mozart

 

Begeleider woongroep Mozart (24-32 uur, Huizen)

Ben jij als Begeleider op zoek naar een locatie met een diverse groep bewoners met een matige tot licht verstandelijke beperking van uiteenlopende leeftijden? Lees snel verder en solliciteer direct!

Hoe ziet jouw nieuwe werkplek eruit

Je komt binnen op locatie Mozart, de zelfgemaakte kunst hangt door het gebouw heen. Mooie gekleurde schilderijen en diamond painting geven je een kijkje in de creativiteit van de bewoners. 16 Volwassenen (twintigers en dertigers) wonen in hun eigen appartement en zij komen samen in de twee ruime woonkamers voor gezelligheid, koken, eten en activiteiten.

 

Woongroep Mozart is ruim tien jaar geleden opgezet door betrokken ouders. Er wordt samengewerkt in de dynamische driehoek met ouder/verzorgers, bewoner en begeleiding aan een goed leven voor de bewoner. Woongroep Mozart is een zelfstandige stichting, een ouderinitiatief, die met de persoonsgebonden budgetten van bewoners de zorg bij Amerpoort inkoopt.

De bewoners zijn een diverse en dynamische groep met uiteenlopende zorgvraag. Variërend van onder andere algemene dagelijkse verzorging, ontplooiing van creativiteit, bevordering van zelfredzaamheid en zelfstandigheid, communicatieve vaardigheden, veiligheid bieden en vergroten van een positief zelfbeeld.

Op Mozart zijn twee gezamenlijke ruimtes waar de bewoners mee kunnen eten en koffie drinken, voor de gezelligheid, creatieve activiteiten en gezellige filmavonden. Omdat alle bewoners een eigen appartement hebben, kunnen ze zo zelfstandig mogelijk te leven. Als begeleider bied je nabijheid en gezelligheid en werkt cliëntvolgend, passend bij hun leeftijd en ontwikkelingsniveau. Er wordt gewerkt met verschillende methodieken, Geef me de vijf, Dynamische driehoek particulier initiatief, motiverende gespreksvoering en systeemgericht werken.

Tijdens je diensten op Mozart, werk je bijna altijd samen met 1 of 2 andere collega’s, je werkt op basis van een gevarieerd en afwisselend rooster. (dagdiensten, avonddiensten en slaapdiensten en gezellige weekenddiensten)

Wat mag je doen

Jij begeleidt de bewoners vanuit de eigen kracht en het netwerk van de bewoners, volgens het vastgestelde persoonlijk plan.

 • Je begeleidt de bewoners, zoals afgesproken in het persoonlijk plan.
 • Binnen het team heb je een observerende en signalerende functie, waarbij je bijzondere situaties registreert en rapporteert aan de verantwoordelijke collega. Je bespreekt veranderingen met je collega’s en je denkt mee over oorzaken, oplossingen en alternatieven.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan ICT, veiligheid, Arbo enz..).
 • Jij spreekt je verwachtingen uit en bent bereid naar de ander te luisteren en van elkaar te leren. Ook wil je collega’s, bewoners en verwanten oprecht en nieuwsgierig bevragen over hoe de kwaliteit van leven van de bewoner kan worden verbeterd.
 • Jij kunt feedback geven en ontvangen.

Omdat je komt te werken op een dynamische locatie is het belangrijk dat jij overzicht weet te houden.

Hoe waarderen wij jou

 • Werken in een taakvolwassen (zelf sturend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een jaarcontract van 24-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Wat breng jij mee

 • Je hebt een relevante MBO diploma (minimaal niveau 3).
 • Je hebt een aantal jaar werkervaring in het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking en weet aansluiting te vinden met mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking.
 • Je hebt ervaring met PlanCare en het schrijven van evaluaties.
 • Jij draait je hand niet om voor het koken van een maaltijd voor ruim 20 bewoners.
 • Je bent communicatief sterk, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je bent bereid te werken in een wisselend rooster. Je werkt dagdiensten, tussendiensten, late diensten en slaapdiensten.

Nog vragen of direct solliciteren?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie, kun je contact opnemen met Judith Kok (Teamleider woongroep Mozart) op tel. 06 – 12 18 81 01.

Reageren op deze vacature kan tot…. De gesprekken kunnen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.