Een eigen woning

Home » Een eigen woning
Een eigen woning
Het doel is om de jongeren kleinschalig te laten wonen. De Stichting Woongroep Mozart biedt een eigen woning voor elke jongere, bestaande uit een woonkamer, keukenblok, bad- en slaapkamer. En dan gaat het om maximaal 16 jongeren, dus om 16 éénpersoons huishoudens onder één dak. Er zijn 2 centrale keukens en daarbij 2 centrale huiskamers voor activiteiten en gezamenlijke maaltijden.

Belangrijk om te weten is dat er 24-uur zorg aanwezig is, dus ook ‘s nachts.

De rol van de ouders/verwanten
De rol van ouder zijn verandert niet. Je blijft betrokken bij de zorg voor je kind, maar op een andere manier. Professionele begeleiders nemen de dagelijkse zorg van je over. De ouders/verwanten blijven samen verantwoordelijk voor het goed draaien van de Stichting. Ouders/Verwanten vervullen bestuursfuncties, houden zich bezig met het aantrekken van sponsoren etc. Als je als ouder/verwant zin hebt om samen met je kind zijn of haar appartement te onderhouden of in de tuin te werken prima. Het mag allemaal. Dichtbij en toch zoveel mogelijk zelfstandig.

De voordelen
Deze woonvorm heeft belangrijke voordelen, zoals privacy. In alle rust kan visite of een logé worden ontvangen. De jongere kan lekker uitslapen in het weekend of ongestoord alleen ontbijten. Maar hij/zij kan ook een ander in de woonvoorziening opzoeken om iets leuks te doen. Ondanks verschil in niveau en belangstelling is er altijd wel iemand van zijn gading: de één houdt van voetbal, de ander van computeren, er is vast wel iemand die graag winkelt of mee wil naar de film.